Întrebări generale

1.    Ce este Quad-Lock?

Quad-Lock este un material uşor, pentru izolare, un sistem din beton care îşi păstrează poziţia iniţială (“cofraje din beton izolat” sau “ICF”). Consultaţi, de asemenea, Prezentarea generală privitoare la Explicarea Cofrajelor din Beton Izolat sau la Construcţia Cofrajelor din Beton Izolat.

2.     Ce puteţi construi cu Quad-Lock?

Pereţi solizi, din beton monolit pentru pereţi izolaţi portanţi şi non-portanţi . Utilizaţi Quad-Lock pentru fundaţii, pereţi exteriori aflaţi deasupra nivelului solului, izolare acustică a pereţilor, pereţi ignifugi, ziduri de susţinere şi pereţi distanţier în cadrul construcţiilor rezidenţiale, comerciale şi industriale.

3.     Quad-Lock este utilizat doar pentru fundaţii?

Nu. Aceleaşi trăsături care fac din Quad-Lock o alegere bună pentru fundaţii şi subsoluri se aplică şi pentru construcţiile aflate deasupra solului. Rezistenţa, flexibilitatea şi eficienţa energetică a pereţilor Quad-Lock este valabilă pentru toţi pereţii exteriori.

4.     Până la ce înălţime putem construi?

Structurile multietajate pot fi construite cu Quad-Lock, câte un etaj pe rând. Fiecare etaj este aşezat la 2,4 – 3,6 m şi turnat la 60-120 cm distanţă în mod continuu.

5.     Cofrajele rămân în aceeaşi poziţie după ce este turnat betonul?

Da, EPS rămâne în aceeaşi poziţie pentru a asigura izolarea, bariera anti-vapori, spaţiul în care funcţionează utilităţile şi o suprafaţă pentru a ataşa materialele de finisare, precum tencuiala, piatra, cărămida şi placajul.

6.     Clădirile construite cu Quad-Lock costă mai mult?

 

În general, clădirile Quad-Lock asigură o valoare mai bună. Costurile recurente reduse şi valorile cu potenţial ridicat de revânzare compensează câteodată costurile puţin mai ridicate de construcţie în termen de câţiva ani.
Costurile de Construire ale construcţiilor Quad-Lock sunt competitive cu scheletul din lemn, blocuri  din beton şi alte sisteme tradiţionale pentru pereţi. Costurile ridicate  ale materialelor sunt compensate de

– Costuri reduse ale forţei de muncă deoarece Quad-Lock combină formarea peretelui, izolarea, bariera anti-vapori, îmbinarea şi acoperirea într-un singur pas.
– Reducerea echipamentelor de încălzire şi de răcire

Costurile Recurente pentru clădirile Quad-Lock sunt de obicei mult mai reduse. Economisirea energiei conform studiilor pentru a varia între 40-70% față de scheletul din lemn iar costurile de întreţinere sunt mai mici datorită caracteristicilor solide ale pereţilor Quad-Lock. ‘Ipotecile pentru eficienţa energetică’ pot reduce plata ipotecii iar primele de asigurare pot fi de asemenea mai mici. Consultaţi  link-urile referitoare la  Ipotecile pentru eficienţa energetică..

7.     Clădirile construite cu Quad-Lock sunt considerate “clădiri verzi”?

Puteţi salva până la 41 de copaci prin utilizarea produselor din beton, precum pereţii Quad-Lock ICF. Betonul este produs local din materialele naturale şi reciclate. Locuinţa Quad-Lock este durabilă şi asigură o reducere semnificativă a energiei folosite.
Quad-Lock oferă un mare avantaj pentru constructorii care doresc să respecte standardele cu privire la “Clădirea Verde”, precum LEED (Leadership în Proiectarea Energiei şi a Mediului). Utilizând Quad-Lock şi beton puteţi contribui cu până la 69% din punctele LEED cu privire la eficienţa energetică ridicată, utilizarea materialelor reciclate, producerea locală de materiale, consumul redus de lemn şi clădiri cu nivel ridicat de durabilitate. Consultaţi de asemenea, Tehnologii de Construcţie cu Eficienţă Energetică.

8.     Prin ce se deosebeşte un perete Quad-Lock de un perete din schelet din lemn?

Pereţii solizi, consolidaţi cu beton construiţi cu Quad-Lock sunt de obicei de 8,5 ori mai rezistenţi faţă de pereţii cu schelet din lemn. Aceştia reprezintă o barieră antifonică mai bună (Rating STC de 50+); mai rezistenţi la dezastre naturale, putregai şi termite; mai bine izolaţi (valoare U mai scăzută) şi, prin urmare, mai eficienţi din punct de vedere energetic; aceştia reduc infiltrarea aerului iar masa termică a betonului păstrează temperatura interioară mai mult.

9.     Prin ce se deosebeşte un perete Quad-Lock de alte Cofraje de Beton pentru Izolare?

Quad-Lock este extrem de versatil având cele mai ridicate valori U, disponibile şi reale cât mai scăzute ca U-0,15 [R-40 imperial] şi mai scăzute. Quad-Lock oferă o soluţie completă de formare  a pereților utilizând cale, suporţi etc. – nu doar cu spumă. Quad-Lock asigură un suport excelent, este fabricat de către companii certificate  ISO 9001:2000 iar costurile de transport şi depozitare sunt mai mici. Consultaţi  Avantaje Quad-Lock pentru mai multe detalii şi avantaje.

10.  Sunt noţiunile Quad-Lock uşoare de învăţat pentru un constructor?

Da. Instalatorii Quad-Lock consideră că este uşor să transfere abilităţile de bază de construcţie pentru Quad-Lock. Experienţa în tâmplărie, zidărie şi formarea şi plasarea betonului este deosebit de utilă. Quad-Lock oferă constructorilor materiale detaliate instrucţionale şi tehnice, precum un video privind instalarea Quad-Lockmanualul produsului,  ghidul de instalare şi buletine tehnice. Quad-Lock şi distribuitorii noştri sponsorizează seminarii de  formare şi evenimente introductorii. Quad-Lock asigură, de asemenea, asistenţă tehnică prin intermediul telefonului, fax, email şi în anumite cazuri la locul respectiv.

11.  Va dura mai mult să-mi construiesc casa cu  Quad-Lock?

Echipele experimentate Quad-Lock pot construi de fapt structurile ICF într-un timp mai scurt faţă de construirea scheletului din lemn. Pereţii Quad-Lock elimină mai mulţi paşi precum acoperirea sau izolarea pereţilor exteriori.

 

Caracteristici ale sistemului şi ale peretelui

1.     Care sunt dimensiunile fizice ale Quad-Lock?

Fiecare panou are dimensiunea 1218 x 305 mm şi grosimea de 58 sau 108 mm. Etrierele sunt disponibile în cinci dimensiuni standard cu grosimea betonului de 96, 146, 197, 248 şi 299 mm. Se pot construi grosimi adiţionale de beton utilizând Etrierul de Extindere. Consultaţi Produsele.

2.     Din ce este fabricat Quad-Lock?

Panourile sunt fabricate din PSE (polistiren expandat) sigur, netoxic şi ignifug iar etrierele sunt din HDPE (polietilenă de înaltă densitate). Panourile Quad-Lock nu conţin CFC, HCFC, poliizocianuri sau alte chimicale toxice. Acestea nu au emisii de gaze reziduale şi nu se descompun.

3.     Clădirea în care este utilizat Quad-Lock este mai sigură decât clădirea cu schelet din lemn?

Da, pereţii din beton armat sunt de până la 8,5 ori mai rezistenţi decât construcţiile din lemn. Prin urmare, pereţii Quad-Lock sunt mult mai rezistenţi la cutremure, tornade şi uragane. În plus, pereţii Quad-Lock au fost testați ca perete anti-foc şi s-au dovedit a fi efectiv rezistenţi la foc 4 ore. Pereţii Quad-Lock reprezintă, totuşi, o singură componentă a clădirii  şi de aceea ar trebui ca şi celelalte componente să fie rezistente la dezastre, de exemplu podelile şi tavanele.

4.     Ce se întâmplă cu pereții Quad-Lock  în caz de incendiu?

Structurile din beton sunt mult mai rezistente la incendii decât structurile din lemn. Pereţii Quad-Lock au fost testaţi ca perete anti-foc şi s-au dovedit a fi efectiv rezistenţi la foc 4 ore datorită interiorului din beton solid. În cadrul aceloraşi teste pereţii cu schelet din lemn se prăbuşesc de obicei într-o oră sau mai puţin.
Pereţii Quad-Lock sunt finisaţi cu o barieră termică de 15 minute, precum  o placă de ghips-carton de 13 mm, care asigură că PSE nu va arde şi nu va elimina fum. Quad-Lock este fabricat din PSE care are calităţi ignifuge. Dacă este expus la flăcări, această PSE se va topi, dar nu va ajuta la ardere; de aceea, aceasta nu reperezintă o sursă de ardere. Fumul de la PSE nu s-a dovedit a fi “mai toxic” decât fumul de la lemn. Consultaţi Testul de Rezistenţă la Incendii.

5.     Pereţii Quad-Lock sunt mai rezistenţi la putregai şi mucegai?

Da. Pereţii Quad-Lock înşuşi nu oferă un mediu pentru apariţia putregaiului sau mucegaiului pentru că aceştia reprezintă o construcţie solidă, de înaltă masă, cu beton care umple toată cavitatea formelor. Betonul, oţelul şi PSE sunt materiale inerte care nu putrezesc sau susţin mucegaiul.
Cu toate acestea, ghips-cartonul conţine hârtie care poate ajuta la apariţia mucegaiului atunci când este combinată cu umiditate excesivă. De aceea, umiditatea interioară trebuie controlată prin îndepărtarea la faţa locului (de exemplu ventilatoare de baie) şi prin aparatele de aer condiţionat dimensionate corespunzător care vor ajuta la dezumidificarea aerului.
Majoritatea clădirilor cu schelet din lemn sunt sensibile la putregai şi mucegai deoarece umiditatea poate rămâne în interiorul cavităţii deschise a pereţilor în ciuda acoperirii casei, a sigilării, a gletuirii, a benzilor şi a garniturilor de etanşare. Umiditatea combinată cu materialele organice permit dezvoltarea mucegaiului şi apariţia putregaiului.

6.     Ce se întâmplă cu termitele, furnicile şi alţi dăunători?

EPS nu reprezintă hrana termitelor, furnicilor şi a altor dăunători, dar îşi pot face cuib sau pot face găuri în spumă. Cu toate acestea, betonul le opreşte spre deosebire de lemn, iar integritatea structurală a construcţiei nu va fi afectată. Ca şi în cazul altor tipuri de construcţie, legile locale referitoare la construcţii cer protejarea spumei, în special în zonele infestate de termite, care sunt înscrise în Codul Internaţional Rezidenţial. Quad-Lock oferă bariere pentru termite sub formă de bandă, pentru protecţie sporită. Atunci când folosim Quad-Lock pentru spaţiile aflate sub sau deasupra nivelului normal, este necesar un minim de 152 mm de bandă de control,  fiind foarte recomandat pentru a forţa termitele să iasă la suprafaţa spumei acolo unde pot fi văzute.

7.     Pot să schimb sau să adaug produsul Quad-Lock la o clădire, mai târziu?

Da. Se pot face găuri în pereţii din beton cu unelte care se pot închiria din majoritatea magazinelor de profil. De asemenea, puteţi adăuga mai mulţi pereţi ataşându-i la pereţii existenţi.

 

Design, Coduri de inginerie şi construcţie

 

2.     Ce grosime poate avea peretele construit cu Quad-Lock?

Grosimea poate fi de 96, 146, 197, 248 şi 299 mm aceste grosimi pot fi obţinute folosind componente standard Quad-Lock. Lăţimile generale rezultate pot fi de 210, 260, 311, 362 şi 413 mm. Pereţi care au o lăţime mai mare pot fi obţinuţi cu Quad-Lock legătură de extindere. Vedeţi legăturile Quad- Lock.

3.     Cum pot stabili ce mărime de perete Quad-Lock să folosesc?

Această decizie trebuie luată de departamentul local de construcţii, proiectant, sau inginer constructor. Departamentul local de construcţii vă pot îndruma să respectaţi proiectele pre-aprobate, cum este Codul internaţional Rezidenţial (IRC).
Vedeţi ghidul referitor la Respectarea codului.

4.     Departamentele locale de construcţie acceptă produsele Quad-Lock?

În timp ce aprobarea finală este dată de şefii departamentului local de construcţii, Quad-Lock a efectuat evaluări la cele mai importante institute din Germany, Marea Britanie (BBA), SUA (ICC), Canada (CCMC) şi în alte locuri care sunt deseori recunoscute de oficialităţile locale. Quad-Lock produce pereţi compacţi, plaţi, din beton monolit, aşadar, poate emula designuri care sunt pre-aprobate de departamentele locale de construcţii. Vedeţi ghidul referitor la Respectarea codului, pentru mai multe detalii .

5.     Construcţiile necesită echipamente mecanice?

În reglementările actuale se reflectă faptul că multe din construcţii necesită unele construcţii mecanice, dar verificaţi la departamentul local de construcţii. Pereţii plaţi Quad-Lock din beton monolit pot să respecte designurile pre-aprobate disponibile la departamentul local de construcţii.

6.     Am nevoie de un proiect creat special pentru cofrajele din beton izolant?

Nu. Datorită flexibilităţii sistemului Quad-Lock, nu este necesar să alegeţi un proiect de casă creat doar pentru ICF. În aproape toate cazurile, aveţi libertatea de a alege un plan de casă de la orice societate de proiectare, iar materialele Quad-Lock vor fi adaptate la acele schiţe. Planurile, specificaţiile şi măsurătorile trebuie să fie verificate de un expert proiectant pentru a vă asigura că grosimea peretelui este una adecvată. Vedeţi legăturile noastre la Planuri de casă.

 

Colaborarea cu Quad-Lock

1.     Cât costă produsele Quad-Lock?

Preţurile produselor Quad-Lock variază în funcţie de transport. Materialele Quad-Lock sunt create pe baza unor componente reale necesare proiectului domneavoastră.. Contactaţi furnizorul local pentru un calcul estimativ detaliat. Vom avea nevoie de planurile domnevoastră sau de dimensiunle exacte ale pereţilor  – înclusiv lungimea, înălţimea, şi grosimea; mărimea tuturor deschiderilor; numărul de colţuri/unghiuri/preţi în T etc.

2.     Pot să văd un proiect Quad-Lock?

Da. Contactaţi furnizorul local au reprezentantul Quad-Lock sau uitaţi-vă la galeria foto.

3.     Cum pot găsi cel mai apropiat furnizor Quad-Lock?

Daţi click aici pentru furnizorii sau mergeţi la www.quadlock.com şi selectaţi  “Locate Dealer“ . Daţi click pe regiunea în care doriţi să construiţi proiectul..

4.     Cum pot găsi muncitori calificaţi pentru a construi clădirea cu produse Quad-Lock?

Contactaţi furnizorul Quad-Lock pentru referinţe privitoare la contractori cu experienţă în folosirea produselor Quad-Lock. Quad-Lock face seminarii de pregătire pentru contractori în vederea asigurării succesului proiectului.

5.     Cum pot găsi un arhitect sau un inginer constructor familiarizat cu Quad-Lock?

Contactaţi cel mai apropiat furnizor, iar el vă poate recomanda un arhitect sau un inginer constructor din zona dumneavoastră, care este familiarizat cu folosirea formelor de beton izolant. Biblioteca tehnică online Quad-Lock, de pe DVD, sau în formă fizică furnizează informaţii privitoare la metoda de folosire a ICFs.

6.     Cum va fi susţinut proiectul meu Quad-Lock?

Atât furnizorul local este pregătit să răspundă întrebărilor dumneavoastră şi vă oferă asistenţă pe şantier, cât şi Reprezentantul local Quad-Lock este gata să vă furnizeze cantităţi suplimentare de material, pregătire  pe şantier, seminare privitoare la produs sau pregătiri pentru furnizori.

7.     Cât timp durează livrarea materialelor Quad-Lock de la furnizor?

Furnizorii Quad-Lock au în stoc majoritatea produselor noastre. Uneori sursa lor poate fi limitată, dar pot face comandă la fabrica Quad-Lock şi de obicei primesc comanda în termen de o săptămână (în America de Nord, mai mult dacă destinaţia este diferită).

8.     Ce fel de garanţii asigură Quad-Lock?

Oferim o garanţie limitată pentru produsele defecte.

 

Construcţia Quad-Lock

1.     Câte elemente de fixare sunt necesare?

Îndeajuns ca peretele să fie aliniat pe parcursul procesului de stivuire şi turnare, în general la fiecare 1,8-2,4 m în funcţie de mărimea peretelui. Susținerea de la colţuri şi cele de la unghiuri elimină nevoia de susținere structurală pentru aceste locuri. Vedeţi filmarea despre instalarea Quad-Lock, manualul produsului sau discutaţi cu reprezentantul local Quad-Lock pentru mai multe detalii..

2.     Se foloseşte un amestec special de beton?

Datorită faptului că ICFs este folosit în majoritatea zonelor, producătorul local de amestecuri din ciment va avea probabil un “amestec ICF” creat şi disponibil. Informaţiile necesare furnizorilor sunt următoarele:
1) Forţa de compresie specificată în planul de construcţie;
2) O tasare maximă de 150 mm sau 410 mm depărtare;
3) Nevoia de beton cu grad înalt “curgere” (ex. cu super plastificatori );
4) Mărimea agregatului de 10 mm sau 20 mm  şi
5) Ce tip de echipament de amplasare este folosit (pompă de ciment, bandă transportoare, etc).
Furnizorul de beton va stabili ce amestec de materiale disponibile pe plan local va fi cel mai indicat.

3.     Este necesară vibrarea pereţilor?

Amplasarea corectă şi metodele de consolidare, inclusiv tragerea manuală sau folosirea unui vibrator mecanic de mici dimensiuni (32mm) va asigura rezultatul optim. Nu supra-vibraţi pereţii.

4.     Cum se pun uşile şi ferestrele?

Se construieşte un cadru (sau “o susținere”) de lemn sau vinilin de mărimea dorită şi apoi este introdusă în peretele Quad-Lock. Cadrul este fixat şi betonul este turnat în jurul lui. Reţineţi regula de bază pentru ferestre şi uşi: “Prea mare este bine, prea mică este rău”. Vedeţi  filmarea referitoare la instalare şi manualul produsului pentru mai multe detalii.

5.     Cum sunt instalate cablurile electrice şi ţevile?

Majoritatea cablurilor electrice şi ţevile sunt instalate în şpaţii de tip şanţ tăiate în spumă, după ce betonul s-a aşezat. Panourile electrice, liniile de alimentare, şi liniile de drenaj sunt fixate direct de beton după îndepărtarea spumei. Cablurile electrice şi ţevile pot fi amplasate într-un spaţiu din interiorul peretelui înainte de turnarea betonului. Vedeţi  filmarea referitoare la instalare şi manualul produsului pentru mai multe detalii.

6.     Cum se instalează peretele de ghips carton?

Peretele de ghips carton este fixat pe distanțierii din plastic  cu şuruburi pentru perete de ghips carton. În plus se poate folosi un adeziv compatibil EPS.

7.     Cum se instalează finisajele exterioare?

Tencuiala aderă la spumă conform explicaţiilor producătorului, în special folosind o plasă. Acoperirea cu lemn, plastic sau metal se face prin prinderea de distantierii din plastic sau, în cazul în care este necesar, de benzile de prindere continuă de pe panourile Quad-Lock FS. Piatra şi cărămida sunt incluse conform specificaţiilor proiectului (ex. cu cornişe din cărămidă sau legături). Vă rugăm consultaţi Manualul cu produse pentru mai multe detalii.

8.     Pereţii Quad-Lock care sunt sub nivel au nevoie de sistem contra apei sau a umidităţii?

Da, asemenea oricărei structuri din beton care este expusă la umiditate. În funcţie de condiţiile spaţiului Quad-Lock recomandă folosirea membranelor de protejate contra apei sau a umidităţii şi/sau plăci de drenaj. În plus, Quad-Lock recomandă respectarea tuturor celorlalte metode de gestionare a apei, cum este drenajul corect, compactarea  şi gestionarea apei de pe întregul şantier.  Vă rugăm consultaţi Manualul cu produse pentru mai multe sugestii.

9.     Este necesară o barieră de vapori şi pentru pereţii Quad-Lock care se află deasupra nivelului?

Nu. Pereţii Quad-Lock ICF sunt ‘cu masă mare’ (spre deosebire de peretii dubli care au cadru de lemn), care nu au nevoie de bariere de vapori. Iar permeabilitatea scăzută a spumei şi a betonului oferă o barieră naturală împotriva umidității  şi de infiltrarea aerului. Acest lucru înseamnă, de asemenea ca poluanţii, praful, polenul  sunt ţinute în afara clădirii datorită pereţilor Quad-Lock.